Nærmere om den kinesiske kalenders historie

Leder du på nettet efter en metode til at bestemme dit kommende barns køn, så er sandsynligheden stor, for at du støder på artikler, der omhandler den kinesiske kalender. Det er en kalender stammende fra et kongeligt gravkammer i den kinesiske by Beijing. Der er nok nærmest tale om en slags tavle, der skulle forefindes på “The Institute of Science” i byen. Historien er dog ikke endeligt afklaret om oprindelsen, og andre historikere forfægter andre historier om oprindelsen.

 

Fkinesisk-drageaktisk eksisterer der forskellige udgaver af den kinesiske kalender, men der er ikke rigtig nogen information om, hvad disse forskelle måtte skyldes. Udgangspunktet for kalenderen er dog altid det samme, men kombinationen af undfangelsesmåned og alder giver alligevel forskelligt køn. En logisk forklaring på forskellene kunne være, at der gennem tiderne er lavet dårlige kopier af den oprindelige kalender. Med hensyn til sikkerheden af forudsigelserne, som denne kalender kan give, så er der også lavet forskellige undersøgelser af dette. Resultaterne har ofte ligget på mellem 95% og 99%.

Hvis du vil lave en beregning, skal du være opmærksom på, at du skal konvertere din undfangelsesdato til kinesisk tidsregning. Alderen, du skal benytte, er den alder, som du forventes at have, når du skal give føde, hvilket jo naturligvis kan være forskelligt. Ligger man meget tæt på et skift mellem månederne, kan det være vanskeligt at beregne kønnet. Men husk altid, at du aldrig kan beregne det helt sikkert, og at du selvfølgelig vil blive lige glad, uanset om du får en dreng eller en pige.

Men der er også mange andre ting, vi kan takke kineserne for end den kinesiske kalender. Tilbage i det 13. århundrede var det kineserne, der opfandt kortspillet. Ligesom det er svært at fastslå den kinesiske kalenders oprindelse, så er det vanskeligt at fastslå pokers oprindelse. Men siden kineserne opfandt kortspillet, har der været spillet spil, der minder om poker, hvilket dog ikke gør det muligt at konkludere noget. Forskellige kortspil udvikler sig gennem tiderne, og man kan med en vis sandsynlighed spore poker tilbage til Frankrig, hvor der omkring den franske revolution i 1789 blev spillet et spil, der blev kaldt poque. Siden da er der, som du nok ved, sket utrolig meget, da man i dag kan spille poker på pokersteder som PokerStars, bare man har en computer.

Om pokerhistorien vil få en endnu mere spændende fremtid, er der nok ingen tvivl om. Mennesker er altid interesseret i ting, der måske ikke altid kan forklares såsom den kinesiske kalender og udfaldet af forskellige pokerhænder. Med nettets udbredelse er interessen for sådanne ting blot blevet større, og alle kan få deres lyst styret. Du starter bare på Google eller Bing eller en helt tredje søgemaskine, og så sørger du efter det, du er interesseret i. Hvis du vil vide mere om den kinesiske kalender, kan du dog bare følge med her på siden, hvor du kan finde en masse spændende oplysninger om kalenderen. Du kan også selv prøve dig frem, hvis du fik lyst til at prøve det.

Share

Kinesisk nytår – Dragens år

Kinesisk kalender - Dragens årMandag den 23. januar holdte Kineserne nytår, så nu er vi ,  i følge den kinesiske kalender, i Dragens år.

Dragens år varer fra den 23. januar 2012 til den 9. februar 2013.

Får du et barn indenfor den tidsperiode, så kan du gå ind på vores beregner, som ud fra din terminsdato eller dit barns fødselsdag kan fortælle dig lidt omkring hvordan et barn født i Dragens år er og hvilke andre kinesiske stjernetegn de passer med.

 

Share

Vind et gavekort til en kønsscanning hos Jordemoder.dk

Er du på Facebook?

Hvis du har en profil på Facebook og går ind på vores side Kinesiskkalender og “Synes om” så deltager du i konkurrencen om et gavekort til en kønsscanning inkl. billeder hos Jordemoder.dk til en værdi af 450 kr. – Vi trækker lod om 2 gavekort når vi har nået 200 “Synes om” Så HUSK at del siden med dine venner 🙂

Share